De lekkerste soorten snoepgoed voor het heerlijk avondje
Geplaatst op
De zomer is inmiddels weer voorbij, wat betekent dat de kruidnoten weer in de supermarkten liggen. Het Sinterklaasseizoen nadert met rasse schreden en ondernemend Nederland springt daar gretig op in. Logisch ook, want Nederlanders zijn dol op al het lekkere snoepgoed dat in de Sinterklaasperiode wordt uitgedeeld. In dit artikel zetten we het lekkerste en meest populaire Sinterklaassnoepgoed voor je op een rijtje.
Pepernoten
In de volksmond worden ze meestal nog altijd pepernoten genoemd, maar eigenlijk zijn het vooral kruidnoten die tijdens het heerlijk avondje gegeten worden. Deze worden gemaakt van uit suiker en tarwebloem bestaand deeg, waaraan veel speculaaskruiden zijn toegevoegd. De afgelopen jaren zijn er ontzettend veel nieuwe soorten kruidnoten op de markt gebracht. Zo zijn chocoladekruidnoten al langere tijd erg populaire, maar kun je nu ook kruidnoten kopen met een truffel- of karamel zeezoutsmaak.
Chocoladeletters
Naast de pepernoot is de chocoladeletter toch wel het meest iconische snoepgoed voor bij het Sinterklaasfeest. Want wat is er leuker dan de eerste letter van je eigen naam in je schoen vinden? Ook chocoladeletters zijn er tegenwoordig in heel veel verschillende smaken. Zo heb je de traditionele chocoladesoorten puur, melk en wit, maar er komen ook steeds meer bijzondere smaken op de markt. Wat dacht je bijvoorbeeld van chocoladeletters met alcohol, zoals een letter met Baileys, Likeur 43 of Boswandelingsmaak? Tegenwoordig kan het allemaal.
Marsepein
Het Sinterklaasfeest heeft voor de echte zoetekauw veel te bieden. Zo wordt er bijvoorbeeld veel marsepein gegeten in december. Dit is een deegachtig mengsel van gemalen amandelen en suiker. Hier worden dan leuke figuren van gemaakt, zoals in de vorm van Sinterklaas of Zwarte Piet.
Taaitaai
Taaitaai is nog zo’n snack die echt bij de Sinterklaasperiode hoort. Taaitaai lijkt erg op speculaas, maar is in tegenstelling tot speculaas niet knapperig maar – zoals de naam al zegt – taai. Toch is dit niet de enige verklaring voor de naam van dit snoepgoed. Taaitaai werd namelijk oorspronkelijk door Nederlandse ontdekkingsreizigers in de 17e eeuw meegebracht vanuit Azië. Om precies te zijn vanuit de plaats Taytay, een stad in de Filipijnen. Doordat de reis terug naar Nederland zo lang duurde, waren de meegebrachte koeken helemaal taai geworden.
Gerelateerde berichten
Waar op letten bij het kopen van vlees
Wanneer je vlees koopt, ben je niet alleen bezig met het kiezen van een ingrediënt voor je maaltijd, maar je maakt ook een beslissing met impact op...
Waarom kopen we chocoladeletters met Sinterklaas?
In de maanden voordat de Sint in ons land komt, liggen de schappen in de supermarkt al vol met chocoladeletters. Per jaar verslinden we er met zijn...